Kosten besparen

Kostenreductie & winst optimalisatie, DoReply ontzorgt!

Het realiseren van kostenreductie door het aanbieden van digitale service is een belofte die veel partijen maken en slechts enkele waarmaken. Om succesvol te zijn in het daadwerkelijk realiseren van kosten/case reductie moet je meer doen dan het simpelweg implementeren van de laatste trend. Succes op dit terrein gaat over het optimaal organiseren van processen, het optimaliseren van producten, het bieden van echte oplossingen en continue optimaliseren van de customer journey op basis van inzichten.

DoReply levert geen producten maar inzichten en oplossingen. Wij zorgen dat een organisatie inzicht krijgt in de volgende zaken: welke antwoorden wel, of juist geen oplossing zijn voor de klant, Welke antwoorden tot extra contact kosten leiden en welke processen niet optimaal werken. Vanuit deze inzichten leveren we een oplossingen, of helpen we bij de keuze van een service die een concrete bijdrage levert van contact en/of case reductie.

De investering voor de reductie wordt terug verdiend in de vorm van directe besparingskosten en toegevoegde waarde in de gebruikersbeleving. DoReply helpt organisaties om de juiste mix van digitale kanalen zo effectief mogelijk in te richten, zodat deze bestuurd kunnen worden om gebruikers optimaal te servicen, kosten te besparen en winst te maximaliseren.

Feiten op basis internationaal onderzoek:

Gebruik self service 0

Telefonisch contact als het online niet is gelukt 0

Meer dan 3 kanalen gebruikt voor 1 vraag 0

Contact reductie

Zo bespaar je calls

Contact reductie door oplossend vermogen te verbeteren

  • – Minder calls
  • – Lagere kosten
  • – Hogere tevredenheid
Start kostenreductie

Case reductie

Case Reductie

Case reductie door foutkosten te elimineren

  • – Minder cases
  • – Minder kosten
  • – Meer tijd
START Case Reductie

Tijd over in 2019

Grijp deze kans