DoReplyDrivers en interactie

Drivers en interactie

Thema Besturing

Digitale kanalen zijn erop ingericht om gebruikers zo succesvol mogelijk te ondersteunen.

Een goede service omgeving is optimaal ingericht om het doel (een antwoord vinden, een mutatie doorvoeren) zo makkelijk mogelijk te maken voor gebruikers. De match tussen drivers van de gebruikers en de aangeboden interactie is bepalen voor de mate waarmee de service wordt ervaren.

De beleving van de interactie geeft richting gebruikers aan hoe serieus een organisatie deze verantwoordelijkheid neemt. Dit zijn jouw klanten met een vraag of probleem over het gebruik van de producten/diensten.

“If you want higher performance, begin with a higher purpose”

Waardevolle besturing ontstaat door de visie waarmee de interactie vorm krijgt. Gedegen kennis van de drivers en doelmatig ingerichte interactie die past bij de ambitie van een merk zijn kenmerken van een organisatie die de verantwoordelijkheid over service serieus neemt.

DoReply

Helpt bij het vaststellen hoe goed de doelen van de bezoekers aansluiten op aangeboden interactie. Naast het vaststellen komen we met oplossingen die waarde toevoegen en een meetbaar effect hebben op het resultaat. Dit doen we door een ideale match tussen visie, verantwoordelijkheid, drivers en interactie te realiseren.

 

Maarten Goedvolk
Tags

Thema Besturing