DoReplyInspirerende service visie

Inspirerende service visie

Thema Besturing

Service is een verantwoordelijkheid

Mensen helpen is natuurlijk gedrag en een expliciete verantwoordelijkheid als het jouw klanten betreft. Zij gebruiken jouw product/dienst en jij moet borgen dat vragen rondom het gebruik beantwoord worden. Zo zorg jij dat gebruikers optimaal gebruik maken van de producten/diensten, tevreden zijn, meer producten afnemen en langer klant zijn.

Inspireer met visie

Om service betekenis te geven creëren we een onderscheidende ervaring vanuit een merk. Het vaststellen van de service visie geeft teams richting over het gewenste effect van een gebruikers ervaring. Door de service visie gezamenlijk op te stellen en breed te delen geef creëren we ruimte voor de invulling. Zodra teams zelf invulling geven is het meten van het succes een logische stap die teams verder helpt. Dit maakt optimaliseren van service natuurlijk gedrag.

Het creëren van een beleving vanuit digitale kanalen is een uitdaging omdat er veel oplossingen mogelijk zijn. De keuze biedt de mogelijkheid om een beleving te maken die past bij jouw organisatie.

DoReply

Wij helpen je bij het opstellen van een service visie, de inspiratie van teams en het maken van de juiste keuzes voor interactie waardoor service een krachtig middel wordt om klanten te verbinden aan jouw merk.

Maarten Goedvolk
Tags

Thema Besturing