About Nederlands

About DoReply

Vanuit 20 jaar online ervaring en de ambitie om digitale service te verbeteren is DoReply in 2017 gestart.

Alle kennis en ervaring is gebundeld in een krachtige oplossing om gebruikers gemakkelijk te helpen van vraag naar antwoord.

Hiermee reduceren we contact en  verhogen we tevredenheid. Met succes!

DoReply Why:

Wij geloven dat we met het verbeteren van service de wereld nog beter wordt. Organisaties die de behoeftes van hun gebruikers beter begrijpen zorgen voor betere dienstverlening, betere producten en processen om klanten te ondersteunen en gebruik te stimuleren. Dit is onze Why

DoReply HOW:

Om onze why mogelijk te maken moest de oplossing gemakkelijk en toegankelijk zijn overal ter wereld. Dit betekend dat we een echte SaaS oplossing moesten bouwen. SERVICE as a software!

Een oplossing waarin alle kennis, ervaring, onderzoeksresultaten en best practices samen komen.

Dit betekend de beste customer facing oplossing die per organisatie gemakkelijk aanpasbaar is. Met een gemakkelijke interface/CMS om content en customer journeys on the fly aan te passen. En krachtige out off the box Service KPI’s gericht om verbetering te realiseren.

DoReply What:

Wij leveren de beste oplossing om service digitaal gemakkelijk te ontsluiten voor jouw klanten. 

Een plug & play oplossing waarmee jij service kan managen en op basis van actionable insight continu kan verbeteren Voor alle segmenten, alle type organisatie en onafhankelijk van het device waarmee gebruikers jouw site bezoeken